Cine este FIINȚA din CORPUL tău?

Cine este FIINȚA din CORPUL tău?

Mă pregăteam azi să-l duc pe Teodor la școală când m-a întrebat de ce nu poate merge încălțat în sandale. O colegă de-ale lui s-a încălțat în sandale ieri și voia și el să poarte tot sandale azi.

Am mai avut conversația asta și săptămâna trecută când i-am spus scurt „așa se încălța băieții la școală”…..Și azi mi-am înțeles greșeală.

Mi-am dat seama că nu am nicio justificare pentru a nu-l lasă să se încalțe în sandale alta decât că societatea a hotărât că băieții să poarte pantofi în mediile oficiale și nu sandale. Iar mai târziu, când va crește mare, să poată suporta cămașă și sacou și șosete și pantofi indiferent de cât de cald este afară „fiindcă așa trebuie”. Bineînțeles că modul în care băieții trebuie să se încalțe la școală este un aspect absolut minor, dar este o mică fărâmă din chestiunile pe care le repetăm mimetic fiindcă „așa a hotărât societatea”, „așa fac ceilalți”, „așa TREBUIE”, „este rău să nu fii în rând cu ceilalți”…..ca mai târziu să ajungem să ne fie rușine să fim noi sau, și mai rău, să nu mai știm deloc cine suntem noi, ce ne dorim noi, cu ce culoare vrem să ne îmbrăcăm azi, ce opinie avem despre un anumit subiect și muuulte altele.

La Teodor am văzut revoltă și asta m-a ajutat pe mine să conștientizez cât de aproape eram să fac cu el aceeași greșeală pe care eu am făcut-o cu mine în trecut: să nu îl ascult pe el, așa cum obișnuiam să nu mă ascult pe mine. Și, tocmai fiindcă mă străduiesc să fiu prezența în viața mea și să fac chestiunile așa cum simt că este benefic pentru mine, m-a șocat faptul că nici măcar nu-mi dădeam seama că o fac.

Să fii prezent în propria ta, să știi cine eșți, să știi ce îți doreșți, să te iubești pe ține te ajută să îți fii propriul stăpân, să decizi în legătură cu ceea ce ți se întâmplă, să trăiești cu adevărat fiecare clipă. Și s-ar putea să fi uitat să stai cu tine, să fi uitat ce îți dorești să fii, să te fi uitat cu totul. Și printre atâtea „TREBUIE” pe care le auzi în fiecare clipă din toate părțile, este normal să ți se fi întâmplat.

Dar acum, că știi că poți trăi și pentru tine, tu ce alegi? A cui viață alegi să o trăieșți TU?

Dacă vrei să te întorci la tine cu multă blândețe, să te regăsești pe tine cu pași mici dar adânci, care rămân cu tine, te aștept alături de mine în data de 11 iunie. Nu va fi magie, deși experiența îți va părea magică. Va fi însă o conversație profundă cu tine și despre tine și vei primi exerciții care te vor ajuta să te reconectezi la adevărul din tine oriunde vei merge apoi.

Va fi despre curajul tău de a te dezbrăca de TREBUIE și a-l întâlni pe EU SUNT. Mai multe detalii te invit să regăsești în linkul de mai jos și pe pagina https://mariaduduman.com/ .

Comments are closed.