Bogatia este o stare de spirit
Îmi place tare mult să conduc fiindcă de cele mai multe ori folosesc acest timp pentru a asculta cărți sau podcasturi sau interviuri care mă cresc. Ascult cu drag mai multe persoane ori de câte ori am ocazia: Wayne Dyer, Joe Dispenza, Gregg Braden, călugări și preoți din toate religiile, Caroline Myss, Neville Goddart, Florence Scovel Shinn, Marius Spiridon, Alexandru Antonie, etc.
Încă mă simt însetată de cunoaștere atât că informație cât și că trăire. Știu că sunt atât de multe de experimentat în această existența și câteodată am impresia că eu am trăit atât de puțîn din acestea. Iar mintea și ego-ul meu încearcă să înțeleagă cine este sufletul meu, cine sunt eu că ființă completă, cine pot deveni și cum pot ajunge acolo.
În momentele de ascultare mi se întâmplă des să am și conștientizări în legătură cu evenimente din trecut sau mă ajută să-mi definesc ce îmi doresc să trăiesc în viitor.
După așa o introducere generoasă, am ajuns și la motivul acestei scrieri: conștientizarea mea de azi este că Bogăția este o stare de spirit care nu are legătură cu deținerile materiale. Și iată cum s-a întâmplat.
Ascultam o înregistrare cu Caroline Myss despre cum nimic din exteriorul nostru nu ne poate ordona să facem lucruri. Era despre puterea ființei noastre, despre înțelegerea faptului că este necesar să ne asumăm responsabilitatea acestei puteri care vine de la Dumnezeu. Și despre foarte multe alte aspecte care țin de natură noastră umană și divină în același timp. Dacă va interesează să o ascultați, iată linkul: https://www.youtube.com/watch?v=yYQKoE3MLf8&t=29s.
În această ascultare m-am simțit dintr-o dată foarte bogată. Foarte foarte bogată. Un sentiment pe care nu l-am trăit niciodată până azi. De parcă nu mergeam într-o Skoda ci în cea mai scumpă mășină de pe pământ, de parcă dețineam toate frumusețile lumii, de parcă vizitasem toată planetă. De fapt, sentimentul era mult mult mai puternic și blând în același timp, fiindcă era ca și cum aș fi avut toate acestea, dar de fapt nu conta absolut deloc dacă le aveam sau nu. Și aici este măreția acestei stări, magia, miracolul: să te simți cel mai bogat om de pe pământ fără a avea deținerile materiale care te-ar recomanda în societatea zilelor noastre ca fiind acela. Și nici măcar să nu conteze pentru ține dacă ai aceste dețineri.
A fost o stare absolut minunată. Și o simt și acum, la ore distanță. Și sunt infinit recunoscătoare.
M-am întrebat care este motivul pentru care simt această stare de grație. Ce am făcut să se întâmple? Fiindcă îmi doresc să o pot retrăi iar și iar și iar.
Motivul pentru care eu m-am simțit cea mai bogată ființă de pe pământ a fost amintirea faptului că, de când am fondat platforma Fă Bine!, pe toate colegele mele le-am susținut să-și urmeze pasiunile, să facă cursurile necesare pentru asta, să le acord spațiul pentru a participa activ la ele, să devină visul lor. Nu a contat cât de dificil sau ușor îi era organizației mele din punct de vedere financiar sau operațional, pe mine mă împlinea că ele să-și trăiască visul. Iar faptul că datorită muncii depuse de mine am putut oferi acest dar colegelor mele, mă face să mă simt extraordinar de bogată. Oricât de mică era organizația mea, eu am putut să le susțin.
Te rog să nu analizezi aceste decizii din punct de vedere al înțelepciunii gestionării unui business, având mai multe detalii ai putea ajunge ușor la concluzia că nu a existat această înțelepciune 🤗, dar acum nu este vorba despre asta. Iar împlinirea pe care o simt acum a meritat fiecare efort.
Bogăția nu este despre starea noastră materială. Nici despre titlurile și recunoașterea pe care o primim din partea celorlalți. Nici despre vacanțele pe care ni le putem cu ușurință permite în locuri exotice. Le putem avea pe toate acestea și să ne simțim foarte săraci și cu frica de a le pierde. Și afirm toate acestea exact eu, omul care și le-a dorit pe toate acestea și care s-a simțit frustrat de multe ori că nu le are la dimensiunea visată. Eu, cea care am petrecut prea mult timp gândindu-mă mult la câte nu am fără să observ câte aveam de fapt. Mai multe detalii despre asta te invit să găseșți în cartea scrisă de mine “Exercițîi de Iubire – Calea către echilibru într-o lume fără repere” și care poate fi comandată din acest site.
Cred că sentimentul acesta deplin de bogăție, fără teamă că ar putea dispărea, cu pace deplină și conștiința faptului că nu ți-o poate lua nimeni este atunci când conștientizezi că datorită a cine ești tu o altă ființă a fost mai fericită, mai împlinită, și-a urmat visele, a primit ajutorul de care avea nevoie. Ori de câte ori poți susține pe altcineva înseamnă că ai de unde da. Cu cât oferi mai mult, cu atât eșți mai bogat.
Mai ales pentru cei care nu mă cunosc încă, este necesar să fac o mențiune foarte importantă: credință mea este că nimic în această viață nu se întâmplă fără susținerea Domnului. Niciunul dintre noi nu poate ajuta decât cu ajutorul Lui. Cred că ar fi o mare greșeală să ne considerăm dumnezei dacă ajutăm alte persoane. Eu sunt fericită că am ales și că mi-a fost îngăduit să pot susține alte persoane și să pot trăi aceste stări. Eu am partea mea de contribuție, Dumnezeu pe a Lui. Iar despre miracolele primite de când am purces la construcția platformei Fă Bine! aș putea scrie câteva cărți deja. Fără El, nici eu și nici organizația mea nu am fi existat.
Revenind strict la subiectul acestui articol, putem avea două stări atunci când ni se cere ajutorul sau observăm că cineva are nevoie de ajutor:
-
- Să trăim starea de lipsa, creând scenarii de pierdere și un sentiment de insuficientă pentru noi, de diminuare a posibilităților noastre în viitor dacă ajutăm, de apăsare și limitări.
- Să trăim starea de abundență: să simțim cu toată ființă și să credem că dacă avem azi suficient pentru noi și pentru a ajută o altă persoană, înseamnă că vom avea și mâine tot ce ne este necesar, ba chiar mai mult decât atât. Să vedem în fiecare cerere de ajutor o oportunitate de a ne spori bogăția. Și când spun “bogăție” nu mă refer doar la cea materială, ci inclusiv la cea a sufletului.
Atunci când acționăm din lipsa, chiar dacă alegem să răspundem pozitiv cererii primite, ajutorul nu ajunge deplin la persoană respectivă și nouă ni se întâmplă exact ce am imaginat: frică, pierdere, panică, lipsa. Iar binele pe care îl puteam primi că urmare a gestului nostru este mult diminuat față de ce ar fi putut fi.
Dar dacă acționăm cu credință că vom avea toate cele necesare, că Dumnezeu va spori prosperitatea noastră și că nimic nu ne va lipsi, ajutându-i pe ceilalți devine izvor de bucurii divine și materiale atât pentru ei cât și pentru noi.
Te invit să adaugi o nouă dimensiune noțiunii de “bogăție” astfel încât ea să cuprindă atât bogăția materială, cât și pe cea a sufletului. Dacă pe prima o putem percepe foarte ușor fiind obișnuiți să trăim în realitatea materială, pe cea de-a două este necesar:
🌻 să o alegem întâi,
🌻să-i dăm voie să o simțim apoi și să cuprindă întreagă noastră realitate cu credință și bucurie.
Eu cred că bogăția sufletului este cea care creează bogăția materială. Dând voie sufletului nostru să se simtă împlinit, divin, uriaș exact așa cum este, renunțând la a-l mai obligă să se simtă mic și închis în carcasa corpului și a mințîi noastre, toate fricile noastre vor dispărea și vom putea simți în permanentă starea de bogăție infinită. Din această stare de deschidere către tot ceea ce există putem observă oportunitățile potrivite pentru noi și avem curaj și putere să acționăm.
Exemplul dat de mine mai sus este doar exemplul meu. Ți l-am dat cu smerenie și cu intenția de a-i fi de folos sufletului tău. Tu identifică, creează, trăiește-le pe ale tale. Bucură-te de ale tale. Fii recunoscător pentru ele. Simte-te bogat și infinit pentru fiecare moment în care ai fost mai mult decât “eu”. Amintește-ți momentele în care ai fost EU cel atotputernic, sclipire divină din Dumnezeu care pe toate le poate.
Te invit să faci bine. Cât de mult poți. Să susții oamenii de lângă tine în orice formă simți și confirmi cu ei că au nevoie.
Nu ajuta în felurile pe care le gândeșți tu că ar fi potrivite, ci în cele în care ți se cere. Poți contribui cu propunerile tale, dar nu încerca să le impui.
Nu judeca. Lasă-l pe Dumnezeu să o facă, dacă este ceva de judecat.
Ajută pe cei care își doresc să fie ajutați și cer asta. Nu insistă acolo unde ți se refuză implicarea. Fiecare are propria călătorie aici și cunoaște cel mai bine ce îi este de folos.
Să FII BOGAT este o stare de spirit. Să FII BOGAT este o alegere. Este ALEGEREA pe care o poți face doar TU.
Ce alegi?